پرش به محتوا
اکتبر 26, 2012 / 3rdoor

بررسی نسل جدید الترابوک سری 9 سامسونگ

به جرات میتوان گفت که یکی از رقابتی ترین بازارهای دستگاه های الکترونیکی در اختیار الترابوک هاست. با آنکه مدت زمان زیادی از تولید و عرضه آنها نمیگذرد اما به مرور شاهد عرضه دستگاه هایی بهتر، قدرتمندتر و باریک تر، از شرکت های مختلف در این بازار هستیم.

با آنکه شاهد محصولات قدرتمندی در این بازار میباشیم اما شاید با اطمینان بتوان گفت که هیچکدام در رقابت با مک بوک ایر اپل شانسی ندارند. این بدان معنی نیست که شرکت ها بیکار نشسته اند و بدنبال طراحی و عرضه الترابوک های قدرتمند و زیبا برای رقابت رقیب اپلی خود نیستند.

یکی از این محصولات سری ۹ الترابوک های سامسونگ میباشد. این لپ تاپ توسط شرکت هورداد رایان، نماینده لپ تاپ های سامسونگ در ایران در اختیار ما قرار گرفت است که در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد.

جعبه گشایی :

مشخصات کلی :

صفحه نمایش : ۱۳.۳ اینچی با رزولوشن ۱۶۰۰ در ۹۰۰ پیکسل

پردازنده : ۱.۹ گیگاهرتزی Core i7 اینتل

رم : ۴ گیگابایت DDR3

حافظه داخلی : ۲۵۶ گیگابایت SSD

گرافیک : اینتل ۴۰۰۰

ارتباط : Wifi ، بلوتوث ۴.۰

ابعاد : ۲۱.۸۴ در ۱.۲۷ در ۳۱.۲۴ سانتیمتر

وزن : ۱.۲ کیلوگرم

طراحی و کیفیت ساخت :

نسل جدید الترابوک سری ۹ سامسونگ (۹۰۰X3C-A02) در حالت کلی دارای یک طراحی بسیار زیبا و جذاب میباشد. این دستگاه فوق العاده باریک، سبک و جمع و جور است. بدنه آلومینیومی این دستگاه دارای طراحی بسیار ساده و در عین حال بسیار چشم نوازی است. بدنه آن کاملا در برابر ضربات ناگهانی مقاوم بوده و از استحکام لازم برخوردار میباشد. اما شاید بزرگ ترین نقطه ضعف آن به جا ماندن اثر انگشت بر روی بدنه آن است که در بعضی مواقع این آثار به سختی پاک میشوند.

نسل جدید الترابوک سری ۹ سامسونگ دارای ابعادی برابر با ۱۲.۳ در ۰.۵۰ در ۸.۶ اینچ (۲۱.۸۴ در ۱.۲۷ در ۳۱.۲۴ سانتیمتر) و وزن ۱.۲ کیلوگرم میباشد. ضخامت این تبلت در ضخیم ترین قسمت آن ۱۲۷ میلیمتر است. این الترابوک تا حدودی از مک ایر شرکت اپل سبک تر میباشد.

در مجموع این الترابوک بسیار شیک، ساده، دارای وزنی سبک، ضخامتی کم، کیفیت ساخت بالا و عالی است.

در سمت چپ این الترابوک یک پورت Mini HDMI، یک درگاه USB3.0، پورت کوچک شبکه ( تبدیل این پورت، همراه دستگاه ارسال میشود و در درون جعبه آن قرار دارد) و ورودی شارژر دستگاه میباشد. در سمت راست آن یک پورت USB 2.0، یک درگاه مشترک هدفون/میکروفون، پورت Mini VGA و یک میکروفون اضافی قرار دارد. در سمت راست و به نوعی زیر الترابوک نیز یک کارت خوان ۴x1 وجود دارد.

همانند دیگر دستگاه های مشابه ، در بالای صفحه نمایش یک وب کم ۱.۳ مگاپیکسلی اچ دی نیز دیده میشود.

کیبورد :

به نظر می رسد در هنگام کار با صفحه کلید این الترابوک جدید سامسونگ با مشکلی روبرو نمی شوید. صفحه کلید این الترابوک دارای ۸۰ دکمه و بک لایت میباشد. فاصله دکمه ها از یکدیگر مناسب بوده که باعث میشود عمل تایپ کردن با این دستگاه راحت باشد.

تاچ پد این الترابوک بسیار نرم و روان میباشد. این تاچ پد به خوبی طراحی شده و دکمه های مربوط به کلیک راست و چپ در زیر آن طراحی شده و مشخص نمیباشد. همراه با نرم افزاری که سامسونگ برای این الترابوک عرضه کرده است، کاربر قادر خواهد بود قابلیت های مولتی تاچ آن را طبق سلیقه خود تنظیم نماید.

تاچ پد این الترابوک دارای ۳ قابلیت Scroll Scope، Flat type و Gesture UI میباشد. شما قادر خواهید بود تا با حرکت ۲ انگشت از بالا به پایین و یا بلعکس عمل اسکرول را انجام دهید. اگر این کار را با ۳ انگشت انجام دهید بین تب ها میتوانید حرکت کنید و با حرکت ۴ انگشت می توانید نمایی کلی از تمامی پنجره های باز را ببینید و پنجره مورد نظر خود را انتخاب کنید.

معمولا هنگامی که نام سامسونگ به میان می آید ما شاهد صفحه نمایش هایی با کیفیت خوب هستیم. صفحه نمایش این دستگاه نیز از آنجایی که تولید سامسونگ میباشد از این قاعده مستثنی نیست. صفحه نمایش ۱۳.۳ اینچی آن از نوع +LED HD با رزولوشن ۱۶۰۰ در ۹۰۰ پیکسل میباشد. در بخش روشنایی این صفحه نمایش از تکنولوژی SuperBright Plus بهره میبرد و روشنایی آن ۴۰۰ نیت است. زاویه دید، یکی از نقاط قوت این الترابوک میباشد. بد نیست بدانید که سامسونگ در این التربوک از صفحه نمایش مات استفاده کرده است.

به دلیل نوع صفحه نمایش این الترابوک، کاربر به راحتی قادر خواهد بود در محیط باز و در زیر نور آفتاب بدون هیچ مشکل خاصی کار کند.

کارایی :

این سری الترابوک های سامسونگ در ۲ مدل عرضه میشوند. مدل اول دارای یک پردازنده ۱.۷ گیگاهرتزی Core i5، چهار گیگابایت رم DDR3 و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی SSD میباشد و مدل دوم با پردازنده ۱.۹ گیگاهرتزی Core i7 اینتل، ۴ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت SSD عرضه میشود.

با نگاهی به این مشخصات به راحتی میتوان متوجه سرعت فوق العاده این دستگاه شد. سرعت باز شدن برنامه های مختلف بر روی این الترابوک شگفت انگیز است و اجرای ویدیو های اچ بر روی این دستگاه کم نظیر میباشد.

دستگاهی که ما در حال بررسی آن هستیم، مدل دوم با پردازنده Core i7-3517U میباشد که پردازنده ای ۲۲ نانومتری با ۴ مگابایت Cashe و حداکثر توان مصرف ۱۷ وات میباشد. به لطف این پردازنده قدرتمند شرکت اینتل و حافظه فوق العاده سریع SSD آن، این دستگاه در مدت زمان بسیار کوتاهی بوت میشود.

بد نیست بدانید این نوع حافظه SSD که در این الترابوک از آن استفاده شده است دارای سرعت خواندن ۵۲۰ مگابایت بر ثانیه و سرعت ذخیره اطلاعات ۴۳۰ مگابیت بر ثانیه میباشد.

در دل این پردازنده از یک پردازشگر گرافیکی اینتل ۴۰۰۰ اچ دی استفاده شده است.

باطری :

الترابوک جدید سری ۹ سامسونگ از یک باطری ۴ سلولی Li-pio بهره میبرد که طبق ادعای سامسونگ میتوان با یک بار شارژ کردن تا ۹ ساعت از آن استفاده نمود. در بررسی هایی که توسط ما انجام شد عملکرد فوق العاده باطری آن کاملا محسوس بود. این دستگاه بدون شک یکی از بهترین باطری ها را در بین مدل های مشابه خود دارد.

سیستم عامل :

این الترابوک همراه با نسخه ۶۴ بایتی ویندوز ۷ Home Premium  عرضه میشود. در کنار این سیستم عامل، سامسونگ نرم افزار های مخصوص خود را نیز قرار داده است که به عنوان مثال میتوان به Norton Internet Security اشاره کرد.

بخش های دیگر :

تاکنون تقریبا با تمامی مشخصات این الترابوک آشنا شده اید. اما ویژگی ها و مشخصات این دستگاه به موارد اعلام شده محدود نمیشود. الترابوک جدید سری ۹ سامسونگ همراه با اسپیکرهای استریو ۳ واتی ( ۲ اسپیکر ۱.۵ واتی )، تکنولوژی صوتی SoundAlive، بلوتوث ۴.۰، وای فای، WiDi و ویژگی Sleep-n-Charge USB عرضه می شود.

جمع بندی :

در ابتدای این بررسی اعلام کردیم که شاید هنوز الترابوکی تولید و عرضه نشده باشد که بتواند توان رقابت یا کنار زدن مک بوک ایر شرکت اپل را داشته باشد اما با در نظر گرفتن مشخصات فنی، طراحی و قابلیت های این الترابوک میتوان به جرات اعلام کرد که الترابوک جدید سری ۹ سامسونگ رقیبی قدرتمند برای مک ایر خواهد بود. این الترابوک دارای قیمتی حدود ۱۴۰۰ دلار برای مدل core i5 و ۱۷۰۰ دلاری برای مدل core i7 دارد. بدون شک در صورتیکه خریدار مشکلی با قیمت این دستگاه نداشته باشد، الترابوک جدید سری ۹ سامسونگ یکی از بهترین انتخاب های ممکن در بین سایر الترابوک ها می باشد.

منبع : pcwar

بیان دیدگاه